Contact Preturi Industrii Media Hub Beneficii
Back - Articol de presa - 02 Noiembrie 2023
A A A

Cresterea rapida sau lenta a afacerii?

Dilema strategica: crestere rapida sau lenta? Profituri rapide atrag investitori, dar aduc presiuni asupra resurselor. Consultanta specialistilor este cruciala pentru gestionarea riscurilor si asigurarea dezvoltarii durabile.

ARTICOL DE PRESA

Alegerea între o creștere rapidă și una lentă a businessului este mult mai strategică decât pare. Este o reală provocare pentru un antreprenor să reziste tentației de a alege o creștere rapidă, acolo unde ea nu este potrivită, doar din dorința de a atinge cât mai curând succesul. Ambele abordări au avantaje și dezavantaje, însă esențială rămâne evaluarea întregului context.

Iată ce aspecte ar trebui luate în considerare înainte de a alege o abordare sau alta:

Avantajele unei creșteri rapide a afacerii sunt ușor de intuit, în special cele reprezentate de potențialul de a atinge niveluri mari de profitabilitate într-un timp scurt și de a atrage investitori și finanțare externă mult mai ușor.

Un avantaj major, însă, poate fi reprezentat de oportunitatea de a dobândi o cotă mai mare de piață, devenind, astfel, un jucător important în industrie - însă acesta există doar acolo unde businessul creează, practic, piața.

Pe de altă parte, o creștere rapidă implică o presiune crescută asupra resurselor și asupra echipei, care va trebui să depună eforturi tot mai mari pentru a putea ține pasul. Viteza crescută amplifică și riscul de a face alegeri pripite sau de a ignora anumite semnale de alarmă.

Există situații în care configurația unei afaceri, adică modelul după care a fost inițial gândită, necesită o actualizare sau o transformare. Într-un astfel de caz, posibilele soluții pentru remodelarea afacerii trebuie să fie atent analizate, pentru a o alege pe cea mai potrivită, iar profesioniștii specializați în astfel de produse și strategii, cum sunt cei de la Arggo, vă vor putea consilia în cel mai bun mod posibil.

Această nevoie poate apărea în special în contextul unei creșteri rapide, pentru că aceasta prezintă o mai mare vulnerabilitate la schimbări bruște sau concurența agresivă. După regândirea strategiei de business, veți putea schimba direcția spre o creștere lentă, care permite o dezvoltare treptată, sustenabilă, cu o alocare mult mai chibzuită a resurselor. Ritmul lent permite, de asemenea, învățarea din experiență, lăsând echipei mai mult spațiu pentru explorarea creativității și identificarea unor soluții ingenioase, ce ar putea conduce, în cele din urmă, la un nivel de creștere comparabil cu cel al unei afaceri care nu a făcut compromisul unui ritm lent.

Nici această abordare nu este, firește, una perfectă. Riscul cel mai mare este de a vă confrunta cu o concurență puternică, agresivă și mult mai dotată în materie de resurse, ce ar putea lua avânt, acaparându-vă cota de piață înainte de a avea o șansă reală la consolidarea afacerii. În plus, există oportunități pe care le veți rata, pentru că afacerea nu va fi imediat profitabilă sau va genera venituri mai mici în etapele inițiale, limitându-vă, astfel, capacitatea de a face investiții semnificative în dezvoltare.

Decizia, în cele din urmă, depinde de obiectivele pe termen lung și de resursele disponibile. Majoritatea businessurilor aleg o abordare mixtă, în care încep cu o creștere lentă, pentru consolidarea poziției, după care accelerează ritmul, pe măsură ce o astfel de creștere devine sustenabilă. În definitiv, adaptabilitatea și capacitatea de a învăța din experiență sunt cheia succesului pe termen lung, indiferent de ritmul de creștere ales.

Cititi articolul original pe: spotmedia.ro


ARTICOL DE PRESA
02 Noiembrie 2023

Articole Recente Mai mult

Trei avantaje ale e-Facturarii automatizate

Trei avantaje ale e-Facturarii automatizate

Serviciile automatizate de e-Facturare cresc eficienta, reduc impactul asupra mediului si asigura securitatea datelor. Beneficiile includ procesare rapida, reducerea erorilor si managementul eficient al fluxului de numerar, imbunatatind operatiunile companiei si experienta clientului.
ARTICOL DE PRESA
13 Ianuarie 2024
Avantajele eFactura cu ajutorul solutiilor software

Avantajele eFactura cu ajutorul solutiilor software

Facturarea electronica revolutioneaza facturarea in tranzactiile de afaceri, permitand procesare eficienta si fara hartie. Acest sistem asigura reducerea costurilor, eliminarea erorilor, imbunatatirea relatiilor comerciale si respectarea normelor fiscale.
ARTICOL DE PRESA
12 Ianuarie 2024
RO eFactura - Tot ce trebuie sa stiti

RO eFactura - Tot ce trebuie sa stiti

Din 1 ianuarie 2024, in Romania, facturarea electronica in tranzactii B2B devine obligatorie. Firmele trebuie sa foloseasca sistemul RO e-Factura, emitand facturi in format XML, asigurand conformitatea cu eficienta fiscala si reducerea evaziunii fiscale.
ARTICOL DE PRESA
11 Ianuarie 2024
arggo business consulting and software development logo

contact phone icon+40 744 650 501
contact email iconoffice@arggo.com
Bulevardul Aviatorilor 47, etaj 4, Bucuresti
www.arggo.com www.timeqode.com

Social Media

linkedin logo facebook icon instagram icon youtube icon twitter iconCopyright © 2023 Arggo. Toate drepturile rezervate