Contact Preturi Industrii Media Hub Beneficii
Back - Articol de presa - 12 Ianuarie 2024
A A A

Avantajele eFactura cu ajutorul solutiilor software

Facturarea electronica revolutioneaza facturarea in tranzactiile de afaceri, permitand procesare eficienta si fara hartie. Acest sistem asigura reducerea costurilor, eliminarea erorilor, imbunatatirea relatiilor comerciale si respectarea normelor fiscale.

ARTICOL DE PRESA

Facturarea electronică este un proces care presupune emiterea, transmiterea și stocarea facturilor în format electronic, fără a mai folosi hârtie. Acest proces aduce numeroase beneficii atât pentru furnizori, cât și pentru clienți, cum ar fi: reducerea costurilor, creșterea eficienței activității financiare, eliminarea erorilor, îmbunătățirea relațiilor comerciale și respectarea normelor fiscale.

Începând cu 1 ianuarie 2024, facturarea electronică va deveni obligatorie pentru toate tranzacțiile între persoanele juridice, operatori economici, indiferent dacă sunt sau nu înregistrate în scopuri de TVA. Acest lucru înseamnă că toate facturile emise sau primite de la alte firme vor trebui să fie transmise prin sistemul național privind factura electronică, RO e-Factura, dezvoltat de Ministerul Finanțelor și ANAF.

Iată cum puteți profita de avantajele sistemului RO e-Factura prin intermediul unor soluții software moderne

RO e-Factura este, deci, un sistem care permite monitorizarea, analizarea și raportarea facturilor în timp real, contribuind la reducerea fraudei TVA, la simplificarea colectării impozitelor și la transparentizarea achizițiilor publice. Pentru a accesa acest sistem, operatorii economici trebuie să se înregistreze pe platforma online RO e-Factura, să își configureze contul și să își aleagă modalitatea de transmitere a facturilor: prin intermediul unui furnizor de servicii de facturare electronică sau prin intermediul unei aplicații proprii.

Unele dintre cele mai bune soluții de facturare electronică disponibile pe piața românească sunt cele oferite de Arggo, o companie de consultanță și dezvoltare software, partener oficial Microsoft. Arggo oferă aplicații care vă permit să transmiteți într-un mod complet automatizat XML-urile aferente facturilor generate sistemele ERP Microsoft, și anume Microsoft Dynamics 365 Business Central sau Microsoft Dynamics 365 for Finance & Operations sau de un alt sistem ERP sau soluție contabilă folosită, conform reglementărilor oferite de ANAF.

Prin utilizarea aplicațiilor furnizate de Arggo, veți beneficia de următoarele avantaje:

  • Veți respecta normele fiscale și veți evita eventualele sancțiuni, deoarece facturile dumneavoastră vor fi conforme cu cerințele ANAF și vor fi transmise prin sistemul RO e-Factura.
  • Veți economisi timp și resurse, deoarece nu va mai fi nevoie să introduceți manual datele facturilor sau să le printați și să le arhivați fizic.
  • Veți elimina riscul de a pierde sau deteriora facturile, deoarece acestea vor fi stocate în siguranță în cloud, cu posibilitatea de a le accesa oricând și de oriunde.
  • Veți îmbunătăți relația cu clienții și furnizorii dumneavoastră, deoarece veți putea să le trimiteți facturile într-un mod rapid și simplu, fără a mai depinde de serviciile poștale sau de curierat.

În final, aplicația de transmitere automatizată a facturilor în sistemul RO e-Factura,oferită de Arggo este o aplicaţie utilă şi eficientă pentru trimiterea automată a XML-urilor aferente facturilor generate de orice tip de ERP sau soluţie contabilă, conform reglementărilor oferite de ANAF.

RO e-Factura este un instrument indispensabil pentru a vă asigura că facturile dumneavoastră sunt în conformitate cu reglementările fiscale în vigoare. În plus, utilizarea uneia dintre aceste aplicaţii vă permite să economisiţi timp şi să reduceţi erorile umane, ceea ce vă poate ajuta să vă concentraţi mai mult pe activităţile cheie ale afacerii dumneavoastră.

Citiți articolul original pe: ampress.ro


ARTICOL DE PRESA
12 Ianuarie 2024

Articole Recente Mai mult

Trei avantaje ale e-Facturarii automatizate

Trei avantaje ale e-Facturarii automatizate

Serviciile automatizate de e-Facturare cresc eficienta, reduc impactul asupra mediului si asigura securitatea datelor. Beneficiile includ procesare rapida, reducerea erorilor si managementul eficient al fluxului de numerar, imbunatatind operatiunile companiei si experienta clientului.
ARTICOL DE PRESA
13 Ianuarie 2024
RO eFactura - Tot ce trebuie sa stiti

RO eFactura - Tot ce trebuie sa stiti

Din 1 ianuarie 2024, in Romania, facturarea electronica in tranzactii B2B devine obligatorie. Firmele trebuie sa foloseasca sistemul RO e-Factura, emitand facturi in format XML, asigurand conformitatea cu eficienta fiscala si reducerea evaziunii fiscale.
ARTICOL DE PRESA
11 Ianuarie 2024
RO e-Factura: simplificarea procesului de facturare

RO e-Factura: simplificarea procesului de facturare

Din 1 ianuarie 2024, Romania impune facturarea electronica pentru toate tranzactiile de afaceri prin RO e-Factura. Scopul este de a spori transparenta financiara si de a reduce evaziunea fiscala, cu solutii automate care simplifica conformitatea si procesele de facturare.
ARTICOL DE PRESA
10 Ianuarie 2024
arggo business consulting and software development logo

contact phone icon+40 744 650 501
contact email iconoffice@arggo.com
Bulevardul Aviatorilor 47, etaj 4, Bucuresti
www.arggo.com www.timeqode.com

Social Media

linkedin logo facebook icon instagram icon youtube icon twitter iconCopyright © 2023 Arggo. Toate drepturile rezervate