Contact Preturi Industrii Media Hub Beneficii
Back - Articol de presa - 15 Decembrie 2021
A A A

Arggo vine in intampinarea companiilor pentru raportarea SAF-T

profit.ro - Pentru a facilita raportarea SAF-T a oricarei companii, am dezvoltat doua solutii care indeplinesc cerintele legale din Romania. Aceste solutii sunt: Arggo SAF-T for Dynamics si Timeqode SAF-T by Arggo.

ARTICOL DE PRESA

Anul 2022 va aduce pentru contribuabilii mari o nouă declarație, iar implementarea conceptului SAF-T (Standard Audit File for Tax) intră în linie dreaptă.

 

SAF-T este un fişier de audit standard pentru schimbul electronic de date contabile de la contribuabil către autoritățile fiscale, într-un format standardizat de date. Astfel, se poate realiza mult mai uşor o analiză şi un control fiscal. În plus, se asigură transparenţa şi creşterea gradului de încredere între autoritățile fiscale şi contribuabil. Ordonanța Guvernului nr. 11/2021 pentru modificarea și completarea Codului de procedură fiscală prevede obligația depunerii acestui fișier pentru contribuabilii mari începând cu 1 ianuarie 2022, pentru contribuabilii mijlocii în anul 2023, iar pentru contribuabilii mici în 2025.

 

Pentru a veni în întâmpinarea oricăror companii și a facilita raportările pe care acestea trebuie să le transmită către autoritățile fiscale din România, Arggo Consulting a dezvoltat două soluții de raportare SAF-T care să îndeplinească cerințele legale, oferind consultanță și suport post-implementare. Aceste soluții sunt:

 

  1. Soluția Arggo SAF-T for Dynamics care se adresează acelor companii care utilizează ERP-uri din suita Microsoft Dynamics (Dynamics 365 Business Central, NAV, AX, Dynamics 365 for Finance and Operations). Această soluție este integrată în sistemul ERP și funcționează ca o extensie fără a altera procesele existente. 

 

       2. Soluția Timeqode SAF-T by Arggo care poate fi implementată indiferent de sistemul ERP utilizat de companie, pentru a obține declarația SAF-T. Astfel, soluția de sine stătătoare, validează datele din diverse sisteme, generează fișierul XML și salvează un istoric al declarațiilor și al informațiilor încărcate.

 

În România, strategia de digitalizare a ANAF și inițiativa privind introducerea fișierului standard de audit pentru taxe (SAF-T) sau e-factura vor juca roluri importante și vor avea o influență pozitivă asupra inspecțiilor fiscale ce vor fi derulate pe viitor.

De la înființarea Arggo, digitalizarea a fost și este o prioritate pentru noi, iar acum, în contextul SAF-T, oferim două soluții tuturor companiilor pentru a le ușura tot acest proces. Soluțiile răspund cerințelor autorităților fiscale din România. În procesul de implementare a raportării trebuie să fie luate în considerare două etape: pre-implementarea, în care contribuabilul analizează dacă datele pe care le deține sunt corecte și etapa de alegere și implementare a soluției IT, care va fi utilizată recurent pentru raportare.

În soluțiile Arggo pentru obținerea declarației, realizate în suita de ERP-uri de la Microsoft, toate informațiile necesare se extrag automat, iar utilizatorii vor avea o procedură detaliată pe care o pot urma pentru parametrizări și verificări. Astfel, cu ajutorul soluției Arggo SAF-T for Dynamics toți pașii sunt finalizați în sistemul contabil înainte ca fișierul semnat electronic să fie transmis pe o rețea securizată către portalul ANAF. Aceeași metodă fiind valabilă și pentru soluția Timeqode SAF-T by Arggo, cu mențiunea că oferim servicii de consultanță pentru extragerea datelor. În plus această soluție fiind dezvoltată de către noi de la zero oferă posibilitatea adaptării ei la orice sistem contabil. Astfel, dacă se dorește integrarea cu un sistem contabil pentru preluarea automată a datelor se pot adăuga conectori specifici. Având la bază o aplicație web, Timeqode SAF-T by Arggo poate fi accesată de pe orice tip de dispozitiv, și poate fi utilizată pentru a gestiona fluxuri de business.”, a declarat Lucian Oprea, Business Solutions Manager în cadrul Arggo.

 

Arggo oferă soluții complete pentru SAF-T prin Declarația Informativă D406: mapare date - cu informațiile disponibile în ERP, export în fișier XML unic sau multiplu, actualizare nomenclatoare integrată, suport în validarea fișierului cu DUKIntegrator, servicii de obținere a datelor din alte sisteme (pentru contribuabilii care nu au soluții de ERP de la Microsoft), servicii suport pentru validarea fișierului XML.

 

Printre clienții aflați în portofoliul Arggo care au început deja procedurile pentru raportarea SAF-T enumerăm: Automobile Bavaria, Agrii, Axpo, Baumit, Băneasa Shopping City, Blue Air, Cotton Tex, KFC, Pizza Hut, Millenium, Lukoil, Libra Bank, Kruk, Kwizda Agro, Synevo, Secom, Veolia, Viarom etc.

 

Read the original article on profit.ro


ARTICOL DE PRESA
15 Decembrie 2021

Articole Recente Mai mult

Noi tehnologii, vechi provocari

Noi tehnologii, vechi provocari

Cum implementezi tehnologii noi în compania ta? Care sunt factorii principali ce pot asigura succesul implementării? Surprinzător, tot oamenii sunt cei care contează și în digitalizare. Dar și consultantul ales.
ARTICOL DE PRESA
08 Iunie 2023
Recolta bogata a digitalizarii

Recolta bogata a digitalizarii

Suntem 7 miliarde de oameni si vom fi peste 10 miliarde in 2050. Va fi nevoie sa hranim tot mai multi oameni, iar toate aceste provocari vor trebui abordate cu ajutorul fermierilor. Tocmai de aceea, digitalizarea domeniului devine tot mai importanta, pentru sporirea eficientei.
ARTICOL DE PRESA
08 Iunie 2023
Optimizarea digitala a afacerilor

Optimizarea digitala a afacerilor

Suntem incantati sa anuntam lista completa de profesionisti in digitalizare pentru evenimentul Arggo Digital Spring care va avea loc pe 11 mai 2023, de la ora 9:00, la sediul Microsoft.
ARTICOL DE PRESA
26 Aprilie 2023
arggo business consulting and software development logo

contact phone icon+40 213 057 196
contact email iconoffice@arggo.com
Bulevardul Aviatorilor 47, etaj 4, Bucuresti
www.arggo.com www.timeqode.com

Social Media

linkedin logo facebook icon instagram icon youtube icon twitter iconCopyright © 2023 Arggo. Toate drepturile rezervate