Digitization is the most used word in the last 2 years and will remain in the following ones

Digital transformation integrates technology into all business areas, aiming to increase efficiency and profitability for companies. It fundamentally changes communication through platforms like Teams and Zoom, enabling virtual meetings and remote events. Moreover, digital transformation automates systems and processes, revolutionizing how modern businesses operate.

Transformarea digitala este integrarea tehnologiei digitale in toate ariile de business, potrivita oricarui tip de companie indiferent ca aceasta are cativa angajati sau cateva mii. Impactul este total si schimba fundamental modul in care un business functioneaza si opereaza. Scopul principal al companiilor care investesc in acest proces este de a deveni mai eficiente si mai profitabile. La nivel interuman avem de a face cu platforme precum Microsoft Teams si Zoom care ne permit sa avem intalniri si video call-uri nu numai interdepartamentale sau pe echipe, dar si cu potentiali clienti. Mai mult, acestea ne permit sa organizam evenimente unde simultan pot participa sute de persoane. In concluzie, ne-a schimbat modul in care comunicam, iar acest lucru se intampla si cu sistemele, fluxurile de lucru si procesele, toate putand fi automatizate.

Din ce in ce mai multe companii investesc in transformarea digitala a operatiunilor, iar acest lucru se vede si la nivel global. In Romania ne aflam intr-un punct foarte important, in care fiecare dintre noi joaca un rol, indiferent ca sunt autoritati guvernamentale, autoritati locale, companii private mari, mijlocii sau mici. Timpul este acelasi pentru fiecare dintre acestea si pentru fiecare dintre noi.

L-am intrebat pe Alexandru Radu, Head of Business Growth in cadrul companiei Arggo: De ce transformarea digitala este importanta?

„Transformarea digitala schimba modalitatea in care orice companie sau organizatie functioneaza. Este foarte adevarat ca fluxurile de lucru si cultura organizationala sunt reevaluate. Pentru multe din aceste companii, principalul impediment al transformarii digitale il reprezinta costurile, dar si prioritatile de zi cu zi: cum sa atraga noi clienti, cum sa aiba vanzari mai mari sau sa fie profitabile. Insa, Return On Investment-ul (ROI) principal al proiectelor de transformare digitala se simte in timpul castigat de angajati si oportunitatea de a se putea concentra pe dezvoltarea de strategii sau proiecte noi pentru companie. Astfel, vom avea mai mult timp pentru activitatile care ne plac cu adevarat si care aduc in acelasi timp o valoare adaugata companiei . In cadrul Arggo suntem pregatiti sa crestem alaturi de clientii nostri si sustinem magia transformarii digitale deja de 8 ani.”, a declarat Alexandru Radu.

Cum ajuta Arggo companiile in transformarea digitala?

„Cu ajutorul solutiilor Microsoft din suita Dynamics, cat si cu platforma noastra Timeqode, cream solutii si aplicatii care ajuta clientii nostri sa-si automatizeze orice proces isi doresc. Comunicam cu clientii nostri si analizam business-urile acestora, iar noi venim de fiecare data in intampinarea lor, oferindu-le exact ceea ce au nevoie. De exemplu, Timeqode ofera componente de digitalizare gata construite, cum ar fi procese de tip recunoasterea automata a datelor din facturi, gestionarea avansurilor si deconturilor, sau procese specifice pentru diferite industrii. In acelasi timp insa, Timeqode este o platforma de tip low-code development, care permite crearea rapida de aplicatii web, fara a necesita cunostinte de programare. In acest fel, companiile pot opta pentru un proces sau o aplicatie de digitalizare gata construita, o aplicatie realizata la comanda mai rapid si eficient decat in modul clasic, sau pot alege sa foloseasca platforma pentru a-si crea propriile aplicatii, in mod independent. De asemenea, platforma poate fi adoptata si de companiile din industria IT, Arggo punand la dispozitie un program care isi propune sa atraga parteneri din toata lumea intr-un ecosistem cu un scop comun, eficientizarea timpului prin digitalizare.”

Aceasta transformare digitala afecteaza fiecare nivel al unei companii, iar a dezvata pe cineva de ceva care a mers bine si cu care era deja obisnuit este un proces mai anevoios comparativ cu a invata pe cineva ceva de la zero. Daca acest prag este trecut si companiile inteleg ca flexibilitatea si adaptabilitatea sunt importante, atunci digitalizarea creeaza punti de legatura mult mai productive intre departamente, pentru a avea acces la un volum mai mare de date despre clienti. Se aplica indiferent daca esti un antreprenor la inceput de drum sau o mare companie.

Pana in prezent, printre clientii Arggo care utilizeaza sau isi construiesc aplicatii de business pe baza platformei Timeqode putem enumera: Blue Air, Automobile Bavaria, Baumit, Clinicile Doctor Leahu, Agrii, Baneasa Shopping City, KFC, Pizza Hut, Kruk, Klass Wagen, Klarwin, Kwizda Agro, Secom, Veolia, Viarom etc.

Echipa Arggo a dezvoltat deja solutii de business atat pe verticala, cat si pe orizontala, iar cei interesati pot alege dintre solutiile deja existente, cum ar fi: Expense Management, Invoice Recognition, Procurement, Platforme B2B, Mobile SFA, Banking, Construction Sites, Legal 365 si Healthcare.

Citiți articolul original pe www.clubantreprenor.ro

Share the Post:

Related posts

Arggo: 10 years of digitalization and automation

Arggo celebrates 10 years, evolving from 14 to 100 members in Bucharest, Brasov and Timisoara. With a turnover of over 6.5 million euros in 2023, it develops the Timeqode platform for the management of business processes.

Microsoft Dynamics ERP Consulting & Implementation

Economic competition demands advanced technologies for efficiency and rapid adaptability. Business consulting optimizes operations by integrating ERP into workflows. Microsoft Dynamics ERP solutions are robust across various industries, supporting operational efficiency and competitiveness through automation and effective data management.

Subscribe to
our newsletter

Keep in touch with the latest press articles, business solutions, application development, events and more from Arggo.